Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Używanie past wybielających codziennie – tak czy nie?
Ja używam wybielającej tylko rano, a wieczorem zwykłej z minerałami, i zęby są w świetnym stanie.
Odpowiedz
Niektóre pasty mają bardzo wysoką ścieralność, więc zamiast wybielać, mogą matowić szkliwo.
Odpowiedz
Ja po wybielaniu Bellvią używałam tylko delikatnych past przez tydzień – żadnych wybielających, bo szkliwo było wrażliwe.
Odpowiedz
Ja kiedyś używałam wybielającej codziennie i po miesiącu miałam straszną nadwrażliwość. Zęby reagowały na wszystko zimne.
Odpowiedz
Codzienne ich używanie może też drażnić dziąsła, szczególnie jeśli mają dużo drobinek polerujących.
Odpowiedz
Tak, to prawda – większość past wybielających ma właściwości lekko ścierne. Jeśli używasz ich codziennie, możesz powoli osłabiać szkliwo.
Odpowiedz
Ja wybielam co jakiś czas żelem o 16% CP i później tylko delikatnie podtrzymuję efekt pastą – to dużo lepsze rozwiązanie.
Odpowiedz
Najlepiej traktować pastę wybielającą jako uzupełnienie kuracji żelowej lub profesjonalnej – wtedy efekty są trwałe i bezpieczne.
Odpowiedz
Jeśli zęby zaczynają być wrażliwe, to znak, że warto zrobić przerwę od pasty wybielającej na kilka tygodni.
Odpowiedz
Od jakiegoś czasu używam pasty wybielającej codziennie, ale koleżanka powiedziała, że to może zniszczyć szkliwo. Czy faktycznie nie powinno się ich stosować na co dzień?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: