Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy wybielanie sodą i cytryną to dobry pomysł?
Warto zainwestować w profesjonalny żel, który jest bezpieczny dla szkliwa. Ja używam Bellvia 16% CP i działa świetnie – bez bólu i bez ryzyka.
Odpowiedz
Dentystka tłumaczyła mi, że takie metody tylko ścierają wierzchnią warstwę szkliwa, więc zęby wydają się jaśniejsze, ale w rzeczywistości robią się słabsze.
Odpowiedz
Próbowałam sody z cytryną kilka razy i efekt był chwilowy, a po kilku dniach zęby zrobiły się bardzo wrażliwe. Nigdy więcej.
Odpowiedz
Ja wybielam żelem z nakładkami i efekty są dużo lepsze niż po jakiejkolwiek paście czy sodzie.
Odpowiedz
Domowe sposoby mogą wyglądać kusząco, ale lepiej postawić na coś sprawdzonego i bezpiecznego.
Odpowiedz
Ja też próbowałam, ale skończyło się bólem przy piciu zimnej wody. To nie jest wybielanie, tylko mechaniczne zniszczenie szkliwa.
Odpowiedz
Po kilku nieudanych eksperymentach kupiłam żel z nakładkami i wreszcie uzyskałam efekt bez uszkadzania szkliwa.
Odpowiedz
Znam kilka osób, które spróbowały „domowych trików” i później musiały leczyć nadwrażliwość przez kilka miesięcy.
Odpowiedz
W internecie często pojawiają się porady, żeby wybielać zęby sodą oczyszczoną, cytryną albo innymi domowymi metodami. Wiele osób chwali, że działa szybko, ale inni ostrzegają, że może zniszczyć szkliwo. Czy ktoś z was próbował i wie, jak to wygląda w praktyce?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości