Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wybielanie nakładkowe w domu – jak to zrobić bezpiecznie?
Ja robiłam wybielanie przez tydzień i efekt był naprawdę równy. Zęby wyglądały świeżo, a kolor bardzo naturalnie.
Odpowiedz
Żel ma łagodne działanie, więc nie czułam żadnego bólu ani szczypania, co wcześniej zdarzało się przy innych produktach.
Odpowiedz
Warto przed wybielaniem zrobić przegląd u dentysty – jeśli są ubytki, to lepiej je najpierw wyleczyć.
Odpowiedz
Trzeba też pamiętać o „białej diecie”, żeby nie zniweczyć efektu – zero kawy, herbaty i barwiących sosów przez kilka dni.
Odpowiedz
Jak ktoś nigdy nie wybielał, lepiej zacząć ostrożnie – krótsze sesje i niższe stężenie.
Odpowiedz
Nakładki trzeba dokładnie dopasować do zębów, żeby żel się nie rozlewał. Te z zestawów z żelem Bellvia pasują naprawdę dobrze.
Odpowiedz
Nie trzeba być dentystą, żeby kupić taki żel. Na stronie producenta wystarczy zaznaczyć, że jest się profesjonalistą i wysyłają bez problemu.
Odpowiedz
Dla bezpieczeństwa lepiej nie wybielać częściej niż raz na kilka miesięcy.
Odpowiedz
Ważne, żeby nie przesadzać z ilością żelu w nakładce. Wystarczy cieniutka warstwa – nadmiar może podrażnić dziąsła.
Odpowiedz
Ja zaczynałam od 30 minut dziennie przez pierwszy tydzień i to wystarczyło, żeby zobaczyć różnicę. Potem zwiększyłam czas do godziny.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości