Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak dbać o zęby po wybielaniu żelami?
Ja używałam pasty dla zębów wrażliwych i żelu remineralizującego naprzemiennie przez tydzień. Po tym czasie zęby były w idealnym stanie.
Odpowiedz
Ja po wybielaniu przeszłam na pastę z hydroksyapatytem wapnia i szkliwo się pięknie wygładziło.
Odpowiedz
Ja przez tydzień jadłam tylko jasne produkty i efekt utrzymał się przez kilka miesięcy.
Odpowiedz
Płukanie ust po każdym posiłku też dużo daje. Nawet zwykła woda pomaga utrzymać kolor.
Odpowiedz
Ja używałam żelu remineralizującego Bellvia po wybielaniu 16% CP i naprawdę pomogło – zero bólu, a zęby wyglądały zdrowo.
Odpowiedz
Po wybielaniu zęby są bardziej chłonne, więc trzeba unikać wszystkiego, co zostawia pigment.
Odpowiedz
Skończyłam wybielanie żelem nakładkowym i nie chcę, żeby efekt szybko zniknął. Czy trzeba jakoś specjalnie dbać o zęby po kuracji? Co można jeść, a czego unikać, żeby nie zniszczyć efektu?
Odpowiedz
Dentystka mi mówiła, że w ciągu tygodnia od wybielania szkliwo się stabilizuje, więc im lepiej o nie zadbasz w tym czasie, tym dłużej utrzymasz efekt.
Odpowiedz
Po tygodniu wróciłam do normalnej diety, ale efekt utrzymał się do dziś – wystarczy dbać i nie przesadzać z barwiącymi napojami.
Odpowiedz
Warto używać miękkiej szczoteczki, bo szkliwo przez kilka dni po wybielaniu jest delikatniejsze.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości