Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wybielanie nakładkowe w domu – jak to zrobić bezpiecznie?
Zauważyłam, że po wybielaniu z Bellvią zęby są gładkie i błyszczące, a nie matowe jak po niektórych innych produktach.
Odpowiedz
Jeśli pojawi się lekka wrażliwość, można zrobić jeden dzień przerwy i wszystko wraca do normy.
Odpowiedz
Najważniejsze to dobrać odpowiednie stężenie żelu. Jeśli wybierzesz 16% CP, to będzie wystarczająco skuteczne i jednocześnie bezpieczne dla szkliwa.
Odpowiedz
Nie używaj żelu codziennie przez wiele godzin. Lepiej krócej, ale regularnie – 30–45 minut dziennie to optimum.
Odpowiedz
Ja używałam żelu Bellvia 16% CP i trzymałam nakładki około 40 minut. Efekt był widoczny po czterech dniach.
Odpowiedz
Zawsze trzymaj się instrukcji producenta – każdy żel ma trochę inne zalecenia co do czasu i częstotliwości.
Odpowiedz
Zawsze po wybielaniu przepłukuję jamę ustną letnią wodą i nakładam żel remineralizujący. Pomaga uniknąć wrażliwości.
Odpowiedz
Po zakończeniu kuracji warto stosować pastę dla zębów wrażliwych, żeby złagodzić ewentualny dyskomfort.
Odpowiedz
Chciałabym spróbować wybielania nakładkowego w domu, ale trochę się boję, że mogę coś zrobić źle. Jak dobrać odpowiedni żel, ile czasu trzymać nakładki i jak uniknąć podrażnień dziąseł?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości