Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak nie przesadzić z wybielaniem?
Zbyt częste wybielanie może też sprawić, że efekt przestanie być trwały – szkliwo się osłabia i szybciej łapie przebarwienia.
Odpowiedz
Ja tak robię od dwóch lat i efekt się nie zmienia. Zęby są białe, ale wyglądają naturalnie i zdrowo.
Odpowiedz
Najważniejsze to nie traktować wybielania jak codziennego zabiegu. Z umiarem naprawdę daje świetne i trwałe efekty bez szkody dla szkliwa.
Odpowiedz
Ja przez pewien czas przesadzałam z wybielaniem i miałam bardzo silną nadwrażliwość na zimne napoje. Teraz już wiem, że mniej znaczy lepiej.
Odpowiedz
Ja wybielałam co 6 miesięcy i po pewnym czasie zęby zrobiły się bardziej wrażliwe. Teraz robię raz do roku i jest idealnie.
Odpowiedz
Najlepiej robić pełną kurację raz w roku, a potem tylko krótkie sesje przypominające co kilka miesięcy.
Odpowiedz
Dentystka mówiła, że zdrowe szkliwo ma delikatnie kremowy odcień, więc nie ma sensu dążyć do bieli jak papier.
Odpowiedz
Ja wybielam raz do roku i efekt trzyma się bez problemu przez cały czas, jeśli tylko dbam o dietę i unikam barwników.
Odpowiedz
Wybielanie to nie problem, jeśli robi się to z głową. Klucz to przerwy między sesjami i dobre żele, a nie tanie środki z internetu.
Odpowiedz
Używałam różnych produktów, ale te o zbyt wysokim stężeniu tylko podrażniały dziąsła. Teraz wiem, że 16% CP to najlepsze i najbezpieczniejsze.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości